A Nagykovácsi klímastratégiai projekt részeként 2021. augusztus 14-15-én a nagyközség Tisza István terén kialakított KLÍMA-PONT-on várták a szakértők a klíma- és egészségvédelem iránt érdeklődőket, akik személyre szabott módon tájékozódhattak a klíma- és egészségtudatos életmód összefüggéseiről.

Mint ismert, a Széchenyi 2020 program keretében Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata 7,42 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a „Nagykovácsi nagyközség helyi klímastratégiájának kidolgozása, helyi klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” KEHOP-1.2.1-18-2018-00158 azonosítószámú projektet.

A hőmérséklet ingadozás okozta szív- és érrendszeri problémák, veseelégtelenség; betegségterjesztő rovarok elszaporodása és allergiás megbetegedések; levegőminőség és légzőszervi betegségek   -   a mindenkori klímahelyzet egészségünkre gyakorolt hatásairól kevés szó esik a hétköznapokban. A projekt keretében elkészült klímastratégia, mint az életminőségünket alapvetően meghatározó faktorokkal foglalkozik ezekkel a kérdésekkel.

A projekt részeként, a klímatudatosságot erősítő szemléletformáló programsorozat eseménye a Nagykovácsi Búcsú két napos rendezvényének programjaihoz kapcsolódott: a Tisza István téren kialakított KLÍMA-PONT-on az érdeklődők a klímavédelem és az egészségvédelem összefüggéseivel ismerkedhettek.

A Nagykovácsi Búcsú programkínálatának sorában újdonságot jelentett a nagyközség klímastratégiáját népszerűsítő KLÍMA-PONT sátor, ahol a látogatók a klíma- és egészségtudatos életmóddal kapcsolatos tesztet tölthettek ki, amelynek eredményét meg is beszélhették a jelenlévő szakemberekkel. A gyermekeket játékos feladatlapokkal várta a Klíma-Pont csapata.

A projektet megvalósító csoport szakértője, Papp Gergely szerint örömteli, hogy ezen a rendezvényen újabb lehetőség nyílt az elkészült klímastratégia néhány fontos elemének széles körben való bemutatására.

A projektről további információkat a www.nagykovacsi.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Kissné Szalay Erzsébet
Nagykovácsi Polgármesteri Hivatal
titkarsag@nagykovacsi.hu