Tisztelt Nagykovácsiak, Látogatók, Vendégeink!

Szeretettel köszöntöm Önöket településünk új honlapján.

Nagykovácsi a budapesti agglomeráció egyik természeti értékekben leggazdagabb, legmeghittebb hangulatú települése, amelyet immár több mint 8000 ember, sok-sok család és gyermek érez otthonának, s ahol hétvégenként kirándulók, túrázók, nézelődők érzik jól magukat.kiszelne_mohos_katalin

Úgy gondolom, egyedülálló adottságú, gyönyörű és varázslatos település a miénk. Nagy öröm, nagy büszkeség, de hatalmas felelősség is számomra egy ilyen csodálatos kis „világ” polgármesterének lenni.

Nem túlzás azt mondani, hogy Nagykovácsi, a benne élő emberek, az épített környezet és a természet közösen egy sajátos világot alkot: olyan világot, amelyben máig megtapasztalható ember és természet harmonikus együttélése, amelyben az évszázadokra visszanyúló építészeti tradíciók és az ultramodern, minimalista trend képes a település arculatának sokszínűségét adva együtt élni, s amelyben a kertek végében, itt, a fővárostól néhány percnyire, gyakori vendég az őz, a szarvas és a róka.

Polgármesteri munkámmal arra törekszem, hogy közösségként, együtt vigyázzunk Pest megye és Magyarország eme kis gyöngyszemére, s arra kérek mindenkit: vegye észre értékeinket és a maga lehetőségei szerint óvja őket! Ha kedves látogatóink, vendégeink csak annyit tesznek, hogy lelassítanak Nagykovácsiba érkezve, máris sokat tettek, mert könnyebben felfedezik településünket, megtapasztalják az itteni nyugalmat, hozzátesznek, nem elvesznek belőle.

Nagykovácsi első írásos emléke 1254-ből, IV. Béla idejéből származik, településünk tehát közel nyolcszáz éve már biztosan fenn áll. Ez a múlt, s vele együtt a jelen értékei bizakodóvá tesznek, hogy képesek leszünk még sok-sok generáció számára fenntartani ilyen szépségben, nyugalomban, természeti gazdagságban településünket.

Fogadják új honlapunkat olyan szeretettel, ahogy mi, nagykovácsiak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

 

Kiszelné Mohos Katalin, polgármester