A Depónia Nonprofit Kft. a hulladékszállítási közszolgáltatást az alábbiak szerint végzi Nagykovácsiban:

1.  Az állandó lakosok részére Depónia feliratú és a Szolgáltató nyilvántartása szerint alkalmazott edény űrméretének és darabszámának megfelelő edényazonosító matricát küld, amit a hulladékgyűjtő edény oldalára kell felragasztani. Az azonosító matrica igazolja a közszolgáltatás tárgyévi igénybevételének jogosultságát. Az az ingatlantulajdonos, aki nem kap matricát, a nyilvántartásban nem szerepel. A nem szerződött ügyfelek hulladékgyűjtő edényének tartalma nem kerül elszállításra. A települési vegyes hulladék (kommunális hulladék) gyűjtése szerdai napokon történik.

2.  Díjmentesen 8 db, zöldhulladék elszállításra jogosító matricát juttat el a lakosoknak a Szolgáltató, mely csak a tárgyévben használható fel, a már megszokott, elszállításra vonatkozó szabályok szerint (110 literes áttetsző zsákra vagy max. 50x70 cm-es kötegre kell felragasztani és a megfelelő gyűjtési napon kihelyezni). Az ettől eltérő módon kihelyezett zöldhulladék nem kerül elszállításra. A zöldhulladék szállítása a hulladéknaptárban jelölt zöldhulladék szállítási napokon történik.

A karácsonyfák begyűjtése a hulladéknaptárban megjelölt napokon (évi két alkalommal), zöldhulladék matrica nélkül zajlik.

3.  A települési vegyes többlethulladék gyűjtésére szolgáló zsák, illetve zöldhulladék zsák megvásárolható az illetékes ügyfélszolgálatainkon vagy Nagykovácsiban a Szín-S 2007 Kft. Kossuth Lajos utca 73. alatti háztartási üzletében.

4.  A lomtalanítást házhoz menő jelleggel végzi a Szolgáltató, a 06 22/507-419 számon, vagy a  https://idopontfoglalas.deponia.hu/lomtalanitas oldalon történt előzetes időpontfoglalás alapján, évi 1 alkalommal, legfeljebb 3 m³ mennyiségig. A bejelentés minden év január 02. - szeptember 30. között tehető meg. A szállításokat a jelzések beérkezésének sorrendjében teljesíti a Szolgáltató, kizárólag azon lakossági ügyfelek részére, akik a hulladékszállítási közszolgáltatásba bekapcsolódtak, fizetik annak díját, és díjhátralékkal nem rendelkeznek.

5.  Az év folyamán végzett hulladékszállítások időpontjait (települési hulladék, szelektív hulladék, zöldhulladék) a hulladéknaptár tartalmazza.

Szelektív hulladék gyűjtése a hulladéknaptárban feltüntetett napokon, házhoz menő rendszerben, kéthetente történik. A hulladékot áttetsző zsákban, vagy kötegelve kell kihelyezni, elszállítása ingyenes, és nincs mennyiségi korlátja.

6.  Műanyag-, és fém csomagolási hulladék áttetsző zsákban helyezhető ki.

A zsákban kizárólag az alább felsorolt hulladékok lehetnek:

  • műanyag üdítős, ásványvizes (PET) palackok,
  • fólia, bevásárló szatyrok, zacskók,
  • műanyag kozmetikai és tisztítószeres flakonok,
  • többrétegű italos (tejes, gyümölcsleves) kartondobozok,
  • fém italos (üdítős, sörös), ill. konzerves dobozok

7.  Papírhulladék kötegelve vagy áttetsző zsákban helyezhető ki.

Kérjük, hogy az alábbi papírhulladékokat összehajtogatva és összekötözve, a műanyagos gyűjtőzsák mellé helyezzék, lehetőleg olyan módon, hogy az a forgalmat ne zavarja:

  • papír csomagolási hulladék (karton),
  • kozmetikai és élelmiszerek kartondobozai,
  • újságok, szórólapok,
  • irodai papír, géppapír, papírzacskó,
  • könyv 

A műanyag és fém palackokat, flakonokat, többrétegű italos kartondobozokat laposra taposva rakják a gyűjtőzsákba, úgy kevesebb helyet igényel.

 

8.  Üveghulladék gyűjtése a Nagykovácsi Településüzemeltetési Intézmény Pók utca 58. alatti gyűjtőudvarában történik, a házhoz menő szállítás megszűnt.

A gyűjtőbe csak az alábbi, csomagolási üveghulladék helyezhető, zárókupak nélkül:

befőttesüveg, ásványvizes üvegpalack, röviditalok üvegpalackja, borosüveg, pezsgősüveg, sörösüveg, szörpös üveg, bébiételes üveg.

A szelektíven gyűjtött üveghulladék nem lehet olajos, zsíros, vagy egyéb módon szennyezett.

Nem helyezhető el a gyűjtőhelyen: ablaküveg, tükör, villanykörte, hőálló üvegtál, szemüveg, neoncső, gyógyszeres üvegek, porcelán, kerámia, jármű szélvédő.

 

9.  Veszélyes hulladék és elektronikai hulladék gyűjtése évi egy alkalommal történik, ennek időpontjáról az Önkormányzat honlapjáról lehet tájékozódni.

 

Helyi ügyfélszolgálat: 

NAGYKOVÁCSI

Inkubátorház, 2094, Nagykovácsi, Kossuth Lajos u. 78.

Telefon: 06-22/407-416; E-mail: ugyfel@deponia.hu

Nyitva tartás: Minden hónap első hétfő: 10-14 óra között.

További információk: http://nagykovacsi.hu/deponia-nonprofit-kft