Tisztelettel köszöntöm az Olvasót!

 

Papp István vagyok, 2013 november elsejétől Nagykovácsi jegyzője.

Idén lesz 40 éve, hogy megkezdtem közigazgatási tanulmányaimat, az Államigazgatási Főiskolán igazgatásszervező és az ELTE-n szociológus végzettséget kaptam. Pályafutásom során végig a közigazgatásban dolgoztam. Kezdetben 8 évet töltöttem a helyi közszolgálatban, majd 24 évet különböző beosztásokban az Országgyűlés Hivatalában, 20 évet főtitkár-helyettesként. Munkámhoz tartozott a törvényalkotást támogató, a plenáris ülést és bizottságokat segítő hivatali szervezet irányításában való közreműködés, illetve a levezető elnökök mellett ülve a plenáris ülés szakmai támogatása.

Óraadóként másfél évtizedig parlamenti és törvényhozási ismereteket tanítottam a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Karán, illetve jogelőd intézményein, címzetes egyetemi docensként.

A Polgármesteri Hivatal vezetőjeként feladatom az önkormányzati munka törvényességének a biztosítása, a polgármester irányításával a Képviselő-testület tevékenységének a szakmai segítése, annak lehetővé tétele, hogy a jogok és kötelességek egyaránt érvényesüljenek.

Az itt töltött négy év alatt kezdettől fogva arra törekedtem, hogy szót értsek mindenkivel, akivel a munkám során kapcsolatba kerültem, legyen az ügyfél, kolléga, együttműködő partner vagy közszereplő. Hiszem, hogy a nyugodt, higgadt érvelés a célravezető.

Számomra fontos, hogy az Önkormányzathoz és a településhez lojális és felelősséggel dolgozó munkatársaimmal együtt a közügyek intézése, a közigazgatási feladatok megoldása az Önök megelégedésére, a település és az köz érdekeinek megfelelően méltányosan és jogszerűen történjen. Célom, hogy hivatali eszközökkel is segítsük Nagykovácsi fejlődését, ennek megfelelően alakítsuk a szabályozási környezetet, tajáljuk meg a lehetséges forrásokat a település élhetőségét segítő beruházásokra, az intézményi ellátórendszer fejlesztésére.

Magánéletemről röviden: házasságban élek, feleségem aljegyző Budafokon. Három felnőtt gyermekem közül nagylányom jogászként dolgozik, fiam kezdő fuvar-vállalkozó. A kisebbik lányom Párizsban egyetemista. 2003 óta egy budai társasházban lakunk.

Érdeklődésem az irodalom, történelem, művészetek területén elsősorban a XIX. század végétől a XX. század közepéig tart.

 

Nagykovácsi, 2018. január