Sajtóközlemény

Épületenergetikai fejlesztések Nagykovácsiban

2024/03/25

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című, TOP_Plusz-2.1.1-21 azonosítójú felhívása alapján. A projekt az Öregiskola, a Faluház és az ’56-os emlékszoba épületeinek energetikai korszerűsítését foglalja magában. A vissza nem térítendő támogatás összege 149,04 millió forint, a forrást az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A kedvezményezett neve: Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata

Megvalósítási helyszínek: Kossuth Lajos utca 78. (hrsz. 405), Tisza István tér 7. (hrsz. 428) és Kossuth Lajos utca 64. (hrsz. 390)

A támogatás intenzitása: 100%

A projekt tervezett elszámolható összköltsége: 149,04 millió Ft

Projekt azonosító száma: TOP_Plusz-2.1.1-21-PT1-2022-00042

A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című, TOP_Plusz-2.1.1-21 azonosítójú felhívása alapján valósul meg. Címe: „Épületenergetikai fejlesztések Nagykovácsiban”. A projekt célja az Öregiskola, a Faluház és az ’56-os emlékszoba épületeinek energetikai korszerűsítése.

A projekt során az alábbi tevékenységekre kerül sor:

Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár:

  • a könyvtári szárnyánál a tetőszerkezetben, illetve a beépítetlen padlásterek alatt, a födémben található hőszigetelés vastagságának növelése;
  • az utcai kapcsolt gerébtokos ablakok fokozott hőszigetelésű, háromrétegű üvegezésű nyílászárókra történő cseréje;
  • a déli, illetve nyugati tetőfelületeken napelemes rendszer telepítése;
  • a közösségi terek napelemes rendszerre kapcsolt korszerűsítése hűtő-fűtő klímaberendezések telepítésével, hővisszanyerős szellőzés kiépítésével.

’56-os emlékszoba:

  • a külső falakon hőszigetelő vakolatrendszer kialakítása;
  • az udvari, déli tájolású tetőfelületen napelemes rendszer telepítése, ami megújuló energiából tudja biztosítani az épületrész fűtését és melegvíz-ellátását.

Faluház:

  • a homlokzati- és padlásfödém hőszigetelése;
  • a külső nyílászárók cseréje;
  • a délkeleti tetőfelületen napelemes rendszer telepítése;
  • napelemes rendszerre kapcsolt fűtéskorszerűsítés: hűtő-fűtő klímaberendezések telepítése a közösségi térben, hővisszanyerős szellőzés kiépítésével.

 

A projektről további információkat a www.nagykovacsi.hu oldalon olvashatnak.