A DECATHLON TÁMOGATÁSÁVAL ÚJULT MEG A NAGYKOVÁCSI ISKOLA SPORTUDVARA

A hétfői tanévnyitón vehették birtokba a gyerekek a Nagykovácsi Általános Iskola felújított sportpályáját. A 6,2 millió forintos beruházásból megújult sportudvar már az 54. helyszín a Decathlon Magyarország „Sportból a legtöbbet!” programjában, amellyel a vidéki iskoláknak nyújtanak segítséget meglévő sportlétesítményeik felújításához és újak kialakításához.

A Nagykovácsi Általános Iskola hétfői tanévnyitó ünnepség után adták át a gyerekeknek azt a megújult sportpályát, amely a Decathlon Magyarország „Sportból a legtöbbet” programjának támogatásával készült el. Az átalakítás keretében korszerű gumiburkolatú pálya kialakítására került sor, így mostantól az eddigieknél még szebb és kényelmesebb környezetben sportolhatnak a diákok.

A beruházást a Decathlon Magyarország „Sportból a legtöbbet!” pályázatán elnyert 6,2 millió forintos összegből finanszírozták, amelynek keretében a vállalat vidéki iskoláknak nyújt segítséget a meglévő sportlétesítményeik felújításához, illetve újak kialakításához. A pályázat eddigi 5 éve során 54 sportpályát és tornatermet újítottak fel összesen 258 millió forintnyi támogatásból, így országszerte 18 600 diák sportolását tudták segíteni.

Herczeg Lilla, a Decathlon vállalati kommunikációs igazgatója elmondta: „Tevékenységünk fontos része, hogy a minőségi és elérhető árú sporteszközök kínálata mellett abban is segítsük a mozogni vágyókat, hogy megfelelő környezetben élvezhessék a sport örömeit. Tornaterem és sportpálya felújítási programunk célja, hogy a megszépült létesítmények segítségével még nagyobb élmény legyen a gyerekek számára az iskolai sportolás, legyen szó a kötelező tornaórákról, vagy a szabadon választott edzésekről. Hiszünk abban, hogy aki gyerekként kedvet kap a mozgáshoz és az egészséges életmódhoz, az felnőtt korában is aktívabb, kiegyensúlyozottabb életet él majd.”

A Decathlon a továbbiakban is várja az iskolák pályázatát a „Sportól a legtöbbet!” programra, amelyről bővebb információkat a cég honlapján találhatnak az érdeklődők.