Az elmúlt év mindannyiunk számára nehéz volt. Szinte minden megváltozott körülöttünk és a járvány nem kímélte a családi összejövetelek megtartását, a közös ünneplést sem. Idén csendesebbek lesznek ünnepeink, szűk családi körben fogunk karácsonyozni. Elmaradnak a zajos újév köszöntő rendezvények, a hatalmas szilveszteri mulatságok.
Az életünkben bekövetkező változások hatására sok mindent átértékelünk, átalakulnak a fontossági sorrendek. Jó lenne a járvány tanulságait egymás segítésére, biztonságunk fokozására fordítani.
Minden évben visszatérő problémát és feszültséget okoznak a szilveszteri tűzijátékok, petárdák, rakéták visítása, durrogása. A már napokkal korábban elkezdődő durrogtatás szilveszter éjszakáján sokak számára szinte elviselhetetlenné válik. A környező hegyekről visszaverődő hangok nem csak a gyerekeket vagy a korán nyugovóra térőket zavarja, hanem az állatokban is rémületet és menekülési kényszert vált ki. Az új évet pirotechnikai eszközök használata nélkül is lehet örömmel és vidáman ünnepelni.
Ezért kérjük Önöket, hogy a korábban petárdákra, tűzijátékokra szánt összeggel idén támogassák a Nagykovácsi Készenléti Szolgálat törekvését, egy fiatalabb, üzembiztos tűzoltóautó beszerzésében. „Bimbó” – a mindenki által "Vonuló Mikulás" néven megismert tűzkocsi 29 éves. Sajnos már napi problémákat okoz a karbantartása, üzemeltetése. Pedig hatalmas szükség van egy megbízható tűzkocsira, hiszen minden káreseményhez, balesethez, veszélyhelyzethez a Nagykovácsi Készenléti Szolgálat vonul elsőként. Ők jelentik számunkra a biztonságot, a segítséget, ezért fontos a megfelelő jármű beszerzése.
Azt az összeget, amit szilveszteri tűzijátékokra költenének, utalják a Nagykovácsi Készenléti Szolgálat számlaszámára, a közleményben megjelölve: „Tűzkocsi beszerzésre”
Számlatulajdonos neve: Készenléti Szolgálatok Nagykovácsi Egyesülete
Számlaszám: 65700086-10122675
Közlemény rovatba írják: „Tűzkocsi beszerzésre”

 #segítshogysegíthessünk; #nagykovácsikészenlétiszolgálat ; #tűzkocsibeszerzése


Az idei szilveszter éjszaka Nagykovácsiban ne a tűzijátékok és petárdák robbanásaitól legyen hangos!