Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy – amennyiben azt az időjárási körülmények lehetővé teszik – 2021. július 23-24-én, a 2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos u. 2-4. szám alatti, helyi jelentőségű természetvédelmi oltalom alatt álló Teleki-Tisza kastély parkja Természetvédelmi Terület térszínén Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata megrendelése alapján a védett természeti értékek tudományos megismerésére irányuló zoológiai felmérésekre kerül sor.
Tekintettel az éjszakai életmódot folytató fajok (pl. fénykedvelő éjszakai rovarok, denevérek) egyedeinek felmérésére, a felmérések végzése a pénteki és szombati napok közötti éjszaka során is szükséges. Az ezen felmérések elvégzéséhez szükséges lámpák és egyéb eszközök, valamint az azokat ellátó áramfejlesztő által kibocsátott esetleges, amúgy nem jelentős mértékű fény- és zajhatásért előzetesen is megértésüket kérjük.


Egyidejűleg kérjük a felmérések ideje alatt a kastélykertbe látogatókat, hogy a folyamatban lévő felméréseket ne zavarják meg, és a felméréseket végző zoológus szakemberek munkáját segítsék azzal, hogy a kéréseiknek megfelelően, a folyamatban lévő munkák végzésének helyszínétől kért távolságot betartják.
Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata elkötelezett a védett természeti értékek megóvása és a biodiverzitás megőrzése iránt, amely ökológiai szempontból mindannyiunk közös érdeke, így a munkavégzés következtében kialakuló átmeneti kellemetlenségekért megértésüket és türelmüket köszönjük. 
A zoológiai felmérésekkel kapcsolatban a Polgármesteri Hivatal Településüzemeltetési, Beruházási és Pályázati Osztálya ad további tájékoztatást.