Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy – amennyiben azt az időjárási körülmények lehetővé teszik – 2024. május 16-án, a csütörtök reggeli órákban a Teleki-Tisza Kastély előtt álló helyi jelentőségű védett vadgesztenye fasor, valamint a Temetőben található vadgesztenye egyedek tavalyi években már megszokott növényvédelmi permetezésére kerül sor. Amennyiben ezt az időjárás nem teszi lehetővé, úgy az esőnap a rá következő kedvező időjárású nap.

A vadgesztenye aknázómoly kártétele, valamint guignardiás levélfoltosodását okozó gombás betegség elleni védelmére az idén is három alkalommal kerül sor, jelen alkalom az első az évben. A permetezést a kecskeméti Növényvédő és Kártevőirtó Kft. végzi, a felhasználásra kerülő szerek méhekre nem veszélyesek.

Élelmezési-egészségügyi várakozási idő: Amennyiben a permetlé környezetében lévő zöldség, gyümölcs, vagy fűszernövényekre kerül, a várakozási idő 21 nap.

A munkavégzés következtében kialakuló átmeneti kellemetlenségekért és a permetezéssel járó zajhatásért megértésüket és türelmüket köszönjük.

A vadgesztenyék permetezésével kapcsolatban a Polgármesteri Hivatal Településüzemeltetési, Beruházási és Pályázati Osztálya ad további tájékoztatást.