Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy – amennyiben azt az időjárási körülmények lehetővé teszik – 2020. július 28-án, a kedd reggeli-délelőtti órákban a Teleki-Tisza Kastély előtt álló helyi jelentőségű védett vadgesztenye (Aesculus hippocastanum) fasor, valamint a Temetőben található vadgesztenye egyedek tavalyi években már megszokott növényvédelmi permetezésére kerül sor. Amennyiben ezt az időjárás nem teszi lehetővé, úgy az esőnap 2020. július 29, szerdai nap.

A vadgesztenyék vadgesztenye aknázómoly (Cameraria ohridella) kártétele, valamint guignardiás (Guignardia aesculi) levélfoltosodását okozó gombás betegség elleni védelmére az idén is három alkalommal kerül sor, jelen alkalom a második az évben. A permetezést a kecskeméti Növényvédő és Kártevőirtó Kft. végzi, a felhasználásra kerülő szerek méhekre nem veszélyesek.

Élelmezési várakozási idő: Amennyiben a permetlé környezetében lévő zöldség, gyümölcs, vagy fűszernövényekre kerül, a várakozási idő maximum 14 nap – kivéve a dió esetében, ahol 30 nap.

A munkavégzés következtében kialakuló átmeneti kellemetlenségekért és a permetezéssel járó zajhatásért megértésüket és türelmüket köszönjük. A vadgesztenyék permetezésével kapcsolatban a Polgármesteri Hivatal Településüzemeltetési, Beruházási és Pályázati Osztálya ad további tájékoztatást.