Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018. május 30. és 2018. június 1. közötti időszakban, az időjárási körülményektől függő napon, koraesti időszakban a Teleki-Tisza Kastély előtt álló helyi jelentőségű védett vadgesztenye (Aesculus hippocastanum) fasor, valamint a Temetőben található vadgesztenye egyedek tavalyi évben már megszokott növényvédelmi permetezésére kerül sor.

A vadgesztenyék vadgesztenye aknázómoly (Cameraria ohridella) kártétele, valamint guignardiás (Guignardia aesculi) levélfoltosodását okozó gombás betegség elleni védelmére az idén is három alkalommal kerül majd sor. A permetezést a kecskeméti Növényvédő és Kártevőirtó Kft. végzi, a felhasználásra kerülő szerek méhekre nem veszélyesek.

A munkavégzés következtében kialakuló átmeneti kellemetlenségekért és a permetezéssel járó zajhatásért megértésüket és türelmüket köszönjük. A vadgesztenyék permetezésével kapcsolatban a Polgármesteri Hivatal Településüzemeltetési, Beruházási és Pályázati Osztálya ad további tájékoztatást.