Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy – amennyiben azt az időjárási körülmények lehetővé teszik – 2021. november 30-án kedden reggel 8 óra után favágási munkák kezdődnek a Kolozsvár téren, melyek előre láthatóan 2021. december 3-ig fognak tartani. Az Ördögárok–patak partján, az Erdő utcai híd és a Dózsa György utca felé eső híd közötti szakaszon található fűzfák nagy mértékben károsodtak, az egyedeken súlyos odvasodás, gyökérnyaki és koronaalapi korhadás tapasztalható. A vizsgált kilenc fűz egyed kivágása élet- és balesetvédelmi, valamint közlekedésbiztonsági okokból szükséges.

A megjelölt időszakban a patak partján nem lehet parkolni, a munkaterület lekerítésre kerül. Kérjük a favágási munkák idején az adott szakaszon kiemelt figyelemmel közlekedjenek! A munkavégzés következtében kialakuló átmeneti kellemetlenségekért megértésüket és türelmüket köszönjük.

Egyben tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a fűzfák pótlása már 2019-évben megkezdődött, de a teljes fűzfasor visszaültetésére 2022. tavaszán fog sor kerülni.