Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata elkötelezett aziránt, hogy a település főutcájának, a Kossuth Lajos utcának közterületét a településhez méltó módon rendezze. Az idei évben pályázati forrásból megvalósul a főutca vízelvezetése, az árkok lefedése, ezzel megteremtve a lehetőséget a parkolási nehézségek rendezésére. További terveink között szerepel az érintett területen a szabadvezetékes hálózat földbe süllyesztése, kandeláberes közvilágítás kiépítése, a teljes zöldfelület rekonstrukciója, valamint a parkolási problémák kezelése parkolósáv kialakításával. A tervezett munkák pályázati források bevonásával valósulhatnának meg, melyekre folyamatosan keressük a pályázati lehetőségeket.

A Kossuth Lajos utcában – az Ady Endre utcától a Nagykovácsi Általános Iskola előtti gyalogátkelőig tartó szakaszon - az erősáramú és gyengeáramú hálózat kiváltásának, földkábeles hálózat kialakításának tervezési munkái zajlanak. A tervezés során szükséges felmérni az érintett magáningatlanok csatlakozó erősáramú és gyengeáramú bekötéseit is. A felméréseket az elektromos hálózat kiváltását tervező Észak-Budai Zrt., valamint a gyengeáramú hálózat kiváltását tervező HHT’98 Kft. munkatársai fogják végezni.

A felmérési munkák előre láthatóan 2022. március 21. és 2022. május 28. között várhatók, de ahogy a tervezői egyeztetések lezáródnak, úgy a helyszíni bejárások kezdésének időpontjáról és az egyéb részletekről további tájékoztatást teszünk közzé. Az érintett magáningatlanok a helyszíni bejárást megelőzően szórólapos kiértesítést is kapnak.

Kérjük a felmérési munkák során szíves türelmüket és együttműködésüket!

További tájékoztatást a Településüzemeltetési, Beruházási és Pályázati Osztály munkatársai adnak.