A Kastélyparkban tervezett létesítmények, és azok elhelyezkedése nem felel meg a helyi építési szabályzat előírásainak, a hatályos településrendezési eszközökkel nincs összhangban – ezt 2021. április 6-i Pest Megyei Kormányhivatalnak megküldött levelünkben írásban jeleztük és megerősítettük.
Az érintett terület helyi jelentőségű természetvédelmi oltalom alá helyezett, így természetvédelmi hatóság engedélye szükséges mindennemű változtatáshoz! Hozzánk hatósági hozzájárulás megadása iránti megkeresés NEM ÉRKEZETT.
Az elmúlt év tavaszán örömmel vettem részt a közösségi tervezéseken a Kastélyparkban, és ezeknek a rendezvényeknek a helyi civil szervezetek és a lakosság körében is kedvező visszhangja volt. Novemberben érdeklődéssel figyeltük a tervezők online prezentációját a tervezett funkciókról, épületekről. Az elmúlt időszakban munkatársaink több egyeztetésen is részt vettek, elsősorban a közlekedési, parkolási rendszer kialakítása okán.
FONTOS HANGSÚLYOZNOM, hogy bárminemű beruházáshoz csak abban az esetben tudok polgármesterként hozzájárulni, ha figyelembe veszik a helyi jelentőségű természetvédelmi oltalom alá helyezett területekre vonatkozó előírásokat.
A témában levelet küldtem a Magyar Cserkész Szövetség projektvezetőjének, és telefonon konzultáltam Tarnai Richárd kormánymegbízottal.
Magunk és a közvélemény megnyugtatása érdekében az érintett felek soron kívüli egyeztetése nem tűr halasztást.

Kiszelné Mohos Katalin
polgármester