Tisztelt Nagykovácsi Lakosok!

Javában zajlik a népszámlálás internetes önkitöltési szakasza.

2022. október 9-én 19 óráig 1 millió 342 ezer címről 2 millió 852 ezer személyi kérdőív érkezett be a Központi Statisztikai Hivatal népszámlálási szerverére. Ez a népszámlálásban érintett mintegy ötmillió cím 26,7 százaléka. Nagykovácsiban ez az arány október 11-én 27,4%.

Az online kitöltés a legkényelmesebb, leggyorsabb módja a törvény szerint kötelező adatszolgáltatásnak.

Aki nem kapta meg a kitöltéshez szükséges kódot, az ügyfélkapun keresztül, a https://nepszamlalas2022.hu oldalon, a "Belépési kód igénylése" gombra kattintva tud kódot igényelni. Aki rendelkezik ügyfélkapuval, tud igényelni belépési kódot olyan rokona, ismerőse számára is, akinek nincs ilyen lehetősége.

Fontos, hogy a kód nem névre, hanem lakcímre szól. Háztartásonként egy kód érkezik, függetlenül az ott lakó személyek számától. Kód igénylés esetén is a lakcímet kell megadni, és a kapott kóddal kell kitölteni a lakás kérdőívet és az ott lakó személyekre vonatkozó személyi kérdőíveket is.

Fontos, hogy a kitöltés végeztével kapott, a kitöltést igazoló kódot mindenki őrizze meg, mert azzal igazolható, hogy valóban megtörtént az online válaszadás.

Figyelem! Már csak 2022. október 16-án éjfélig van lehetőség a népszámlálási kérdőív interneten történő önálló kitöltésére.