Tinkó Bódi Szilvia évtizedes múltra tekint vissza az itt élők tevőleges támogatásában.
Aktív tagja a Készenléti Szolgálatok Nagykovácsi Egyesületének. Önkéntes tűzoltóként elsők között érkezik és küzd a károk elhárításában, polgárőrként felügyeli és vigyázza településünk biztonságát, mentőápolóként pedig a kisebb-nagyobb baleseteknél a nagykovácsiak egészségéért, épségéért dolgozik.
A nagykovácsi rendezvények elmaradhatatlan segítője, legyen szó búcsúról, Varázskastély fesztiválról, néptánc gáláról vagy Mobilitási hétről.
Tevékeny aktivistája a Magyar Vöröskereszt Nagykovácsi Alapszervezetének is. Nincs a segítsége nélkül véradás, egészségnap, elsősegélynyújtó tanfolyam vagy elsősegélynyújtó verseny. Az alapszervezet munkájában ő látja el a titkári feladatokat is.
Mindezek mellett az iskolai szülői munkaközösség lelkes tagja, minden helyzetben számíthatnak rá a gyerekek, pedagógusok és a szülőtársak egyaránt.
A közösségi hálón neve összefonódott Nagykovácsi nevével, hihetetlen sebességgel jut minden információ birtokába és adja azokat tovább a nagykovácsiak hasznára, tájékoztatására.
Ezzel a kitüntetéssel szeretnénk megköszönni azt a társadalmi munkát, amit munkája és három gyermeke nevelése mellett mindannyiunk javára, ellenszolgáltatás nélkül, szabadidejében végez.
Kedves Szilvi, kitüntetésedhez gratulálok, köszönjük odaadó tevékenységedet nagykovácsi közösségéért!

Szívem szerint a teljes Készenléti Szolgálatot Nagykovácsiért Emlékéremmel tüntetném ki minden évben, de a szabályok ezt sajnos nem engedik, de jelképesen egy-egy tagjukon keresztül, valamennyiüknek szól a köszönet.