Szabó Éva a Nagykovácsi Kispatak Óvoda Dózsa György utcai Forrás tagóvodájának vezetője.
Pedagógus nagycsaládban nőtt fel, ahol a gyermekek szeretete, az értékek átadása, a magyarság megélése fontos volt mindenki számára. Már tizenévesen tudta, hogy óvónő szeretne lenni. Szülei azonban más területre orientálták, így könyvelői képesítést szerzett.
Három lánygyermeke született, akik ma már önálló, felnőtt életüket élik. Napjainkra pedig egy csillogó szemű kislány boldog nagymamája.
1999-ben az országban elsők között nyitotta meg családi napközijét, hogy megvalósítsa korábbi terveit és gyerekekkel foglalkozzon. Ezzel hozzájárult községünk bölcsődés korú gyermekeinek ellátásához.
A családi napközik népszerűsítésén is munkálkodott, rádióműsor és oktatófilm is készült a napközi működéséről.
Csaknem 20 éve helyezkedett el a Nagykovácsi óvodában, képesítés nélküli óvónőként, majd elvégezve az Apor Vilmos Katolikus Főiskolát diplomás óvodapedagógusként folytatta a gyermekek nevelését.
2010-ben, a Kaszáló utcai székhely óvoda megnyitását követően a Dózsa György utcai tagóvoda vezetője lett.
2016-ban szakvizsgázott, közigazgatás vezetői képesítést szerzett.
Időközben számos tanfolyamon bővítette tudását, mivel fontos volt számára a folyamatos szakmai megújulás, a széleskörű tájékozottság.
A jövőt építve vállalja folyamatosan főiskolai és pályakezdő óvodapedagógusok mentorálását. Gyakornokok szakmai gyakorlati képzésének trénereként igyekszik szakmai tudását és tapasztalatát átadni a jövő nemzedéknek.

Munkaközösség vezetőként céljául tűzte ki a gyerekek, és a gyerekeken keresztül a szülők környezettudatos szemléletének megreformálását. Egyre több zöld programot, újrahasznosítási lehetőséget szervezett kollégáival a gyerekeknek és a családoknak is, hogy a környezettudatos magatartást erősítse. Ennek eredményeként már harmadik alkalommal nyerte el tagóvodája a „Zöld óvoda” címet.
A Nagykovácsi Óvodásokért Óvodai Alapítvány a gyerekekért, a szakmai munka feltételeinek javításáért jött létre több mint 25 éve. Évi sok éven át részt vett a kuratórium munkájában.
Két európai projektnek is részese volt 2008-ban és 2009-ben. Az egyik a digitális technika óvodai keretek közötti alkalmazása volt, a másik a multikulturális társadalom, ill. az elfogadás nehézségeivel foglalkozott.
Az évek során a Dózsa György utcai tagóvoda Évi negyedik gyermeke lett. A tagóvoda 2014-ben megvalósult átépítésében és korszerűsítésében tevékenyen részt vett és képviselte a nevelőtestület elképzeléseit. Javaslatainak többsége megvalósításra került. Így segítségével válhatott valóra a Dózsa György utcában egy minden igényt kielégítő, korszerű óvoda, ahol minden feltétel adott a színvonalas szakmai munkához.
A Nagykovácsi Óvoda 120 éves jubileumát ünneplő programsorozat fő szervezője volt, amikor is a pedagógus elődök munkája előtt tisztelegtünk mindannyian. Fontosnak érezte, hogy a nagykovácsi óvodatörténetet bemutassa és kiemelje azoknak a vezetőknek, pedagógusoknak és dolgozóknak a munkásságát, akik sokat tettek Nagykovácsiban az intézményes óvodai nevelés fejlesztéséért.
Kedves Évi, kitüntetésedhez gratulálok, köszönjük közösségépítő munkádat.