Kriesch Katalin csaknem 20 éve tanít a Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskolában, de községünkben kifejtett közösségi munkája távolabbi időkre tekint vissza.
Kati elkötelezett híve az énektanításnak, éneklésnek, énekkari munkának. Ezért is hozta létre községünkben a Református kamarakórust, amelyet nagy elvárásokkal, magas színvonalon működtetett majd tíz éven keresztül, sikeresen. Tagjai zenekedvelő, helybeli amatőr énekesek voltak. Kórusával több alkalommal léptek fel Nagykovácsiban, az országban és országhatáron kívül egyaránt.
A Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskolában szolfézst tanít, és a növendékekből kialakított énekkart vezeti. A gyerekekkel rendszeresen szerepelnek községi és iskolai rendezvényeken. Rövid ideig az irodai munkában is részt vett, de szíve visszahúzta a tanításhoz. Csodáljuk tájékozottságát, érdeklődését a világ dolgai iránt. Naprakész információkkal szolgál akár művészetről, akár pedagógiai érdekességekről vagy általános hírekről legyen szó.
Érdeklődési köre sokirányú: részt vett a Bárdos Lajos szimpóziumon, különböző továbbképzéseken, például a „Hagyomány és megújulás a Kodály módszer alapján”, „Képességfejlesztő zenei játékok, élményszerű zenehallgatás”. Ezeken szerzett tapasztalatait is hasznosan alkalmazza a zeneoktatás terén.
Elhivatottsága, magas színvonalú szakmai munkája megkérdőjelezhetetlen.
Kedves Kati, szívből gratulálok a kitüntetéshez, további sikereket kívánok a zene, a zeneiskola és a magánélet terén egyaránt.