Somogyi Emesét sokan ismerthetik a településen, hiszen közel 20 éve él férjével és három gyermekével Nagykovácsiban. Szobrászművész, művészettanár, a Budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium tanára, a helyi katolikus közösség aktív tagja. 11 éve vállal szerepet a Nagykovácsi Katolikus Karitász tevékenységében, 2016 óta ő a csoport világi vezetője.

Mindenki, aki egy kicsit is belelát a község közösségi életébe, pontosan tudja, ennél mennyivel többet vállal Emese. Az egyházi közösség lelkes tagja, korábban a Regnum Marianum egyik csoportjának menedzsere is volt. Szervezi az egyházi eseményeket – juniális, farsang, ünnepek - gondoskodik arról, hogy a fiatalokat is bevonják a katolikus hitéletbe.

A helyi Karitász vezetőjeként alapelve: úgy adni, hogy nem várni viszonzást. Évek óta szervezik a tavaszi és őszi ruhagyűjtést, a tartós élelmiszerek gyűjtését és kiosztását, az idősekkel, elesettekkel való törődést. Ő és 19 másik lelkes önkéntes odafigyel másokra, segítséget nyújt a rászorulóknak. A fiatalokat itt is bevonják a munkába, hiszen több középiskolával is együttműködnek, így a közösségi szolgálat a Karitászban végzett munkával is teljesíthető.

A csoport vezetőjeként összefogja a tevékenységüket, kapcsolatot tart Kemenes Gábor atyával és az egyházmegye Karitász központjával, ahonnan a helyi Karitász lelki, szellemi és anyagi támogatást is kap egy-egy tanfolyam, lelkigyakorlat vagy juttatás formájában.

Itt az ideje, hogy megköszönjük eddigi munkáját, és ezzel a díjjal további lendületet adjunk tevékenységéhez a pandémiát követő nehéz helyzetben is.

Megköszönjük, hogy ő és csapata odafigyel, gondoskodik, szervez, ünnepel, látogat, és segít minden olyan emberen, aki rászorul, aki egyedül maradt, aki számít rájuk.

Kitüntetéséhez gratulálunk, köszönjük áldozatos munkáját!