Pálné Szabó Ildikó a Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskola Iskolatitkára, immár 12 esztendeje.

Nélküle nem lenne ez az iskola az, ami. Szakmai, emberi hozzáállása, alázata a munkájához, egyedülálló. Ő kezeli a személyes adatokat, nagyon precíz, megbízható munkaerő. Segíti a Vezetőség munkáját, a kezük alá dolgozik. Fejben tartja a határidőket, minden hibát észrevesz.

Kedves egyénisége mindenkit megragad, nem lehet nem szeretni. A Művészeti Iskola vezetése szerint Ildi egy kincs.

Ő az, aki mindennek ismeri a helyét az irodában is, az életben is. Pontosan tudja, hol kell keresni a szerződéseket, okiratokat, elfelejtett kellékeket, hangszereket. Nem veszik el a naplók, bizonyítványok, ügyiratok útvesztőjében sem. Nem beszél feleslegesen, mindig jókor, okosan fogalmaz. Jól látja az összefüggéseket, a legbonyolultabb ügyekkel is boldogul. Memóriájára is bizton hagyatkozhatnak, sok évvel ezelőtti információkra is pontosan emlékszik.

Gondoskodása, támogató jelenléte nem csak a családjára terjed ki, hanem bárki fordulhat hozzá tanácsért. Minden témában otthonosan mozog, még a gyógynövények ismeretében is jeleskedik.

A történésekre való globális rálátása, érdeklődő intellektusa kiemeli Őt a hétköznapi szerepkörből. Szeretetteljes, segítőkész egyénisége, naprakész informáltsága mindenkit lenyűgöz, legyen az szülő, tanár, vagy éppen iskolai ellenőr. Egyszerre száz dolgot csinál jól, azonnal reagál a kihívásokra. Előző munkahelyén, a Pénzügyminisztériumban szerzett titkárnői tapasztalatai sokat segítenek, hogy az Intézmény ügymenete zökkenőmentes legyen.

Feladatainak sokszínűségét élvezi, nagy felelősségtudattal rendelkezik. Ildi a nagybetűs Iskolatitkár. Elköteleződése a nagykovácsi gyermekek művészeti oktatásának támogatására, példaértékű. Munkáját hivatástudat, pontosság, elmélyültség jellemzi. Nagykovácsi büszke lehet Pálné Szabó Ildikó munkájára!

Álljon itt néhány sor arról, Ő hogyan látja tevékenységét a NAMI- ban.

„Abban a kiváltságos helyzetben vagyok, hogy nap, mint nap látom miként tárul fel a gyerekek előtt egy kapu, amely egy különleges országba vezet, ahová kevesen juthatnak el, s főleg kevesen válnak polgáraivá.

Elképesztő látni, milyen apró kövekből és végtelen türelmes munkával építik fel, óráról órára házaikat ebben az országban. Elképesztő mennyi szorgalom és tudás kell egy zenemű megszólalásához. Elképesztő, mennyi koncentráció és alaposság kell ahhoz, hogy egy alkotás megszülessen. Elképesztő, hogy mennyi elszántság és erő kell ahhoz, hogy egy mozdulat kecses vagy sodró lendületű legyen. Elképesztő, hogy a színész önmagát mily gondosan kell megismerje, megzabolázza, hogy fontos gondolatok hírvivője lehessen. Az a gyermek, aki a Művészetek országában felépíti a házát, örökös állampolgára marad, s ez az ország kimeríthetetlen energiák forrásaként többé teszi őt ebben a világban.
Csodálom kollégáimat, mert a gyerekekéhez hasonló szorgalommal kísérgetik ki-be őket Művészet ország kapuján, és segítenek nekik a legszebb köveket megtalálni, akár a legapróbbat is.

Nekem örömet okoz, hogy segíthetem a munkájukat, a háttér biztosításával, az iskola titkárságán, avagy az országhatáron innen intézem a vízumokat.”

Pálné Szabó Ildikó munkája, szakmai morálja, hite abban, amit csinál, méltóvá teszi Őt a Nagykovácsiért Emlékérem elnyerésére.

Kitüntetéséhez gratulálunk, további sikeres éveket kívánunk.