Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata Belügyminisztériumi támogatást nyert el a Száva utcai felnőtt orvosi rendelő korszerűsítésére. Az orvosi rendelő felújítása 2018.08.14-én kezdődött el, a műszaki átadás-átvételre pedig november 26-án került sor.

Az épület tetőfedése lecserélésre került, a padlásfödémet, valamint a külső falakat hőszigetelték. Az épület kis hajlású tetőrésze fémlemez fedéssel került lefedésre. Két orvosi rendelőnél a belső ajtók is átépítésre kerültek, automata küszöbbel szerelve a kedvezőbb hanggátlás miatt. A külső nyílászárók a jelenlegi energetikai követelményeknek megfelelő műanyag nyílászárókra lettek cserélve, az orvosi rendelők utcafronti nagy nyílászárói hőszigetelt alumínium redőnyöket kaptak. Ezekkel a munkákkal az energetikai korszerűsítés befejeződött, de a főbejárati lépcső burkolatát le kellett bontani, mert több helyen felfagyott, valamint megsérült. A lépcső felületének javítása kivitelezésre került, de a befejezés, a burkolási munka csak tavasszal várható, fagymentes időben.

A felújítással így jelentős energia takarítható meg, valamint a rendelőkben is korszerűbb, kellemesebb környezet biztosítható az egészségügyi dolgozók és a rendelőt igénybe vevők számára egyaránt.