Régi álmunk vált azzal valóra, hogy megkezdődött a Nagykovácsit Budapesttel összekötő kerékpárút kivitelezése. Számos akadályt kellett megoldani a tényleges munkakezdés előtt. Az út mellett futó burkolt felület komoly tisztítási és tereprendezési feladatok elvégzését igényelte. A munka megkezdése előtt azonban szükség volt a teljes terület ellenőrzésére, nehogy a madarak költését megzavarjuk. Ennek érdekében egy szakértőt kértünk meg, aki tüzetesen átvizsgálta a fákat, bokrokat. Szerencsére a növényzet csak egy kis sávban lett kitisztítva, így fészket nem találtunk.

A határidő szűkössége miatt a kivitelezés feszített tempóban zajlik. Az első szakasz már megkapta az aszfaltburkolatot, és ezzel egyidőben megkezdődött a Remeteszőlős – Nagykovácsi közötti szakaszon az útalap kialakítása.

Az Amerikai Iskola előtti veszélyes gyalogátkelő átépítése is megvalósul. A zebra kiszélesítésre kerül, és egy sebességlassító járdasziget is megépül. Az ott elhelyezett oszlopokra kerülnek a rendszámfelismerő kamerák és egy villogó, amely a gyalogosközlekedésre hívja fel a figyelmet. Ezzel reményeink szerint biztonságosabbá válik az a gyalogátkelő.

A kivitelezés alatt időközönként félpályás útlezárás várható. Kérjük a Nagykovácsi úton közlekedők türelmét.