A Nagykovácsi Kispatak Óvodában a beiratkozás időpontjai 
a 2021/22-es nevelési évre


2021. május 11. kedd: 7:30 órától 16:00 óráig
2021. május 12. szerda: 7:30 órától 16:00 óráig
2021. május 13. csütörtök: 7:30 órától 17:00 óráig


A beiratkozás rendje: 
Az óvodai felvétel jelentkezés alapján történik. Jelentkezni a meghirdetett időpontban lehet a 3. életévüket 2021. augusztus 31-ig betöltő gyermekek szüleinek. A szülőknek a jelenleg bölcsődében elhelyezett gyermekekre vonatkozó igényt is be kell jelenteniük.

 

A májusi beiratkozás személyesen is megtörténhet, amennyiben a vírushelyzet megengedi, erre a Kaszáló utca 16-18. szám alatti székhely óvodában lesz lehetőség.

A veszélyhelyzetre való tekintettel az emberi erőforrások minisztere a 19/2021. (III. 10.) határozata szerint az óvodába elektronikus úton is be lehet iratkozni. Utóbbi esetben az alábbi szükséges dokumentumokat (szkennelve/fotózva) kell elküldeni a kispatak.nagykovacsi@gmail.com e-mail címre: 
•    a gyermek születési anyakönyvi kivonatát
•    a szülő és a gyermek lakcímkártyája (azonos nagykovácsi lakcímre szóló)
•    a szülő és a gyermek személyazonosságot igazoló dokumentuma
•    a gyermek születési anyakönyvi kivonata
•    a gyermek TAJ kártyája
•    adategyeztető/jelentkezési lap mindkét szülő aláírásával ellátva (letölthető a csatolmányból, a www.kispatakovoda.hu honlapról vagy átvehető a Kaszáló utcai székhely óvoda titkárságán)

A szülő a „Jelentkezési lap” kitöltésével jelzi szándékát a gyermek óvodai beiratkozásával kapcsolatban. A jelentkezési lapot mindkét szülő/gondviselő kézjegyével ellátva kell a beiratkozás során átadni/bemutatni. Ebben az esetben a beiratkozás során elég az egyik szülő/gondviselő jelenléte.
Jelentkezési lap hiányában a beiratkozás alkalmával mindkét szülő/gondviselő jelenléte szükséges, hogy aláírásukkal helyben jelezzék jelentkezési szándékukat. 
Az a gyermek, aki a 3. életévét 2021. augusztus 31-e után tölti be abban az esetben vehető fel, ha minden, a településen lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező három éves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.
A szülő a beiratkozáskor jelzi szándékát a gyermek óvodai beiratkozásával kapcsolatban, mely a „Felvételi és előjegyzési naplóba” kerül rögzítésre. 
A felvételi sorrendet alapesetben a születési idő határozza meg, azonban gyermekvédelmi szempontok figyelembevételével kivétel tehető az alábbi esetekben:
•    A gyermek felvételét a gyámhatóság kezdeményezte;
•    A gyermek halmozottan hátrányos helyzetű;
•    A gyermek hátrányos helyzetű (védelembe vett, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult;
•    A gyermeket a szülő egyedülállóként neveli;
•    A gyermeket időskorú neveli;
•    A gyermekkel együtt a családban három vagy több gyermek nevelkedik;

Az óvoda vezetője az óvodai felvételi, átvételi kérelemnek helyt adó döntését írásban, a kérelem elutasítására vonatkozó döntését határozati formában közli a szülővel.

Az elutasított óvodai felvétellel kapcsolatos határozatok közlésétől számított tizenöt napon belül a szülő eljárást megindító kérelmet nyújthat be az óvodavezetőnél, a fellebbezés elbírálására a jegyző jogosult.
Az óvodai felmentés engedélyezését a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 8. § (2) bekezdése szabályozza. A szülő kérelmezheti a következő óvodai foglalkozások alóli felmentést, a kérelmét a tárgyév május 25-ig nyújthatja be. A felmentés annak az évnek az augusztus 31. napjáig szól, amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti. A szülő az engedély iránti kérelmet a kérelem adatlap kitöltésével az engedélyező szervhez a Pest Megyei Kormányhivatal Budakeszi Járási Hivatalához (2094 Budakeszi Fő utca 179. budakeszi.jarasihivatal@pest.gov.hu) nyújthatja be a mellékelt nyomtatványon.
Az óvodai beiratkozáshoz ajánljuk figyelmükbe az alábbi kisfilmeket, melyekben a Kaszáló utcai, Dózsa Gy. utcai, Száva utcai óvoda épületet, valamennyi csoportot és az óvodában dolgozó munkatársakat igyekszik átfogóan bemutatni az Óvoda.
Továbbá szintén az óvoda honlapján a „Bemutatkozunk” kép alatt lévő írásokat is, ahol részletes információkat olvashatnak a csoportok létszámáról, korosztályi összetételükről és a várhatóan felvételre kerülő apróságok lehetséges/tervezett számáról. Itt találhatnak még szülői ajánlásokat, véleményeket a csoportokról saját, megélt tapasztalatok alapján.