A FAKITERMELÉSRE vonatkozó kormányrendelet kapcsán mi is megkerestük a Pilisi Parkerdő képviselőit. Megnyugtattak minket, hogy a fenntartható erdőgazdálkodás lényege éppen az, hogy a fához, mint megújuló nyersanyaghoz, az erdő megóvása mellett juthasson hozzá, akinek arra szüksége van. Ezen az erdőgazdálkodási gyakorlaton nem kell változtatniuk a kormányrendelet miatt, hiszen az nem utasításokat, hanem energiavészhelyzetben alkalmazható lehetőségeket tartalmaz. 

„Az erdőgazdálkodás tervszerű tevékenység, ezért a mennyiségek átcsoportosíthatóak, így tudunk több faanyagot szükség esetére elérhetővé tenni úgy, hogy magát az erdőt, mint Magyarország zöld tőkéjét semmiképpen sem veszélyeztetjük” – olvasható Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő vezérigazgatójától.

Személyes célom és elvárásom a témában, hogy a Nagykovácsit ölelő erdők nagysága semmiképpen ne csökkenjen! Ennek érdekében fogok kiállni és tevékenykedni.

A Pilisi Parkerdő nyilatkozata a témában itt olvasható:

https://parkerdo.hu/parkerdo/pilisi-parkerdo-fenntarthato-erdogazdalkodast-folytat

Az agrárminiszter 5/2022. (VIII. 16.) AM utasítása a veszélyhelyzet ideje alatt a tűzifaigények biztosításához szükséges eltérő szabályok alkalmazásáról szóló 287/2022. (VIII. 4.) Korm. rendeletnek az állam tulajdonában álló erdőkben történő végrehajtásának részletes szabályairól:

https://magyarkozlony.hu