Polgármesteri hivatalunkkal közösen a Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály 2022. június 28-án – az előző évekhez hasonlóan – munkaügyi és adóellenőrzést tarott néhány Nagykovácsiban folyó építkezésen.

Az akcióban - két csoportra bontva - négy közterület-felügyelő, kettő rendőr, kettő helyi adós kolléga, a munkaügyesektől kettő, a munkavédelemtől egy kormányhivatali munkatárs vett részt. Az ellenőrzések helyszínének meghatározása, az ellenőrzés előkészítése és koordinálása hivatali szinten történt. Az ellenőrzés összesen 14 építési helyszínt érintett.

Az építkezések közül 7 esetében minden rendben volt, nem volt bejelentés nélkül foglalkoztatott munkavállaló. Két helyszínen egy-egy, egy helyszínen pedig két fő dolgozott bejelentés nélkül. Az ellenőrök három esetben találtak – nem súlyos – szabálytalanságot. Egy esetben alapvető munkavédelmi hiányosságok miatt a munkavédelmis kolléga ideiglenesen felfüggesztette az építkezést.

Összefoglalva elmondható, hogy az ellenőrzött építkezéseken dolgozók a munkáltatóknál általában be voltak jelentve. A rendőrség munkatársai körözött személyt szerencsére nem találtak, és az ellenőrzöttek teljes mértékben együttműködők voltak.