Az iskola vezetősége által kiadott intézkedési terv itt olvasható:

 

Intézkedési terv a Nagykovácsi Általános Iskolában a járványügyi készenlét idején

- Szülők nem jöhetnek be az épületbe (sem délelőtt, sem délután).

- Kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyerek és pedagógus látogathatja az iskolát.

- Ha a gyermekén észlel Covid19 tünetekből bármelyiket (láz, fáradtság, száraz köhögés, izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj), akkor otthon kell tartani és orvoshoz kell fordulni. A gyermek kizárólag orvosi igazolással jöhet iskolába!

- A szülő köteles azonnal értesíteni az iskolát a Covid19 fertőzésről. A gyermek kizárólag orvosi igazolással jöhet iskolába!

- A beteg gyermeket, pedagógust el kell különíteni az alsós szertárban és értesíteni kell a vezetőséget, aki értesíti az iskolaegészségügyi orvost. A velük való érintkezés kesztyűben és maszkban lehetséges.

- Az iskolába érkezés időpontja reggel 7:45-ig. Sorban állás esetén be kell tartani a 1,5 m távolságot.

- Az iskolába belépés előtt be kell mutatni a maszkot és mind a két bejáratnál kötelező a kézfertőtlenítés vagy a szappanos kézmosás.

- Reggeli (7:00 – 7:45) és délutáni ügyelet (16:30-17:30) kérése csak formanyomtatvány kitöltésével lehetséges és csak indokolt esetben. A reggeli ügyelet során a gyerekek az aulában várakoznak maszkban és a 1,5 m védőtávolságot betartva. A délutáni ügyelet az udvaron lesz.

- Alsó tagozaton az utolsó óra után 15 perccel (13.15 vagy 14.15), illetve 16:30 órakor kísérik ki a pedagógusok a diákokat a bejárathoz. Egyéb eseteket írásban jelezzék és ekkor kíséret nélkül hagyja el az iskolát. Felső tagozaton csak írásos engedéllyel mehet haza a gyermek.

- Kötelező az alapos és gyakori fertőtlenítő takarítás az egész iskolában óraközi szünetekben, tanítási idő végén és egyéb foglalkozások után.

- Kötelező a folyamatos szellőztetés a termekben és a közösségi terekben.

- Kötelező a gyakori szappanos kézmosás.

- Be kell tartani a köhögési etikettet.

- A közösségi terekben (folyosókon, mosdóban, ebédlőben) törekedni kell a 1,5 m védőtávolság megtartására és a maszk viselése kötelező!

- Tanári utasításra a tanteremben is kérhető a maszk viselése.

- A testnevelés órákat szabadtéren tartjuk, kérjük a testnevelők által az időjárásnak megfelelő ruházatot. A testnevelés órára készülő osztály a saját termében marad a szünet első felében, ezután vonul le az öltözőbe. Meg kell várni, amíg kész a másik osztály és a felületfertőtlenítés megtörténik.

- Öltözőkben, mosdókban a védőtávolság megtartása kötelező.

- Étkezés előtt kötelező a szappanos kézmosás.

- Étkezések, sorban állás közben meg kell tartani a védőtávolságot.

- Az étkezésnél a tanár osztja ki alkoholos kézfertőtlenítőt használva, védőkesztyűben a szalvétát, evőeszközt, tálcát, poharat.

- A reggeli elfogyasztása a teremben történik, kérjük saját kulacs behozatalát.

- Ételt csak saját fogyasztásra lehet behozni. Házi készítési süteményt és gyümölcsöt közösségi fogyasztásra tilos behozni.

- Annak a tanulónak a hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége miatt és erről orvosi igazolással rendelkezik, hiányzását igazoltnak tekintjük. Velük a KRÉTÁN keresztül kell kapcsolatot tartani, a házi feladatot a részükre el kell küldeni.

Iskolai ügyintézés csak maszk és kézfertőtlenítő használatával történhet.

- Szülői értekezletet csak indokolt esetben és az iskolavezetés hozzájárulásával tarthatnak az osztályfőnökök. A kézfertőtlenítés és a maszk viselése kötelező!

- Osztálykirándulás csak a környéken kirándulás lehet. Külföldi utakat nem szervezünk.

- A délutáni művészeti- és sportfoglalkozásokra a gyermekek csak a tornacsarnok melletti bejáraton léphetnek be az épületbe. - Szülők ekkor sem léphetnek be az épületbe.

- Egyéni kérések, kérdések esetén kérjük írjon a nagykovacsisuli@gmail.com címre.

Az iskola vezetősége