A 70. BÁNYÁSZNAP ALKALMÁBÓL a mai napon Oroszlányban tervezték megrendezni az országos bányásznapi központi ünnepséget. Azonban a vírusveszély felerősödése miatt az a felelősségteljes döntés született, hogy az ünnepség elmarad.

Nagykovácsit az a megtiszteltetés érte, hogy a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete Elnöksége a településen élő nyugdíjas bányászközösség támogatásáért, a bányász emlékek és hagyományok ápolásáért emléklapot és ezüst bányászgyűrűt adományozott Kiszelné Mohos Katalin polgármester asszony részére.

A megtisztelő díj nem egyedül polgármester asszonyt illeti, hanem az önkormányzat teljes képviselő-testületét, különösképpen G. Furulyás Katalint, aki az elmúlt években folyamatosan azon munkálkodott, hogy tisztelettel adózzunk Nagykovácsi bányászmúltjának, fejet hajtsunk az egykori áldozatok előtt és minden lehetséges alkalommal meleg szeretettel köszöntsük azokat az egykori nagykovácsi bányászokat, akik még ma is itt élnek közöttünk. 

A jeles ünnep alkalmából további jó egészséget kívánunk volt bányászainknak, akiket hamarosan személyesen köszöntünk fel.

Jó szerencsét!