Most már büszkén állíthatjuk, hogy hagyomány született és „kovácsikum”- ként tekinthetünk az immáron harmadik alkalommal megrendezésre került Varázskastély, családi fesztivál rendezvényre.

A két napos program kiállta az idő próbáját, hiszen rekordot döntve, idén csaknem 6000 vendég vett részt a fesztiválon, ahol gyermekek, felnőttek, szülők, nagyszülők, testvérek, családok és baráti közösségek élvezték a sokrétű rendezvény minden egyes percét.

Szombat reggel szorgos kezek vágták a fát, aprították a belevalót, miközben 17 kondért készített elő 17 csapat (közel 200 fő) a főzőverseny dobogós helyezé- sében reménykedve. A megmérettetés eredményeként, idén a Kékharisnya olvasóklub kaphatta meg a vándorkupát, amit a büszke hölgyek nagy ovációval emeltek a fejük fölé. Ezzel egyidőben, a gyönyörű park adta környezetben ügyességi, hagyományőrző és szórakoztató játékok garmadája mulattatta a gyermekeket és családokat, amelyek közül az egyik legnépszerűbb a kézzel hajtható vizibicikli volt. Voltak, akik kikapcsolódni, relaxálni és feltöltődni jöttek, nekik a nagyszínpad műsorai adtak erre lehetőséget. A világot jelentő deszkákon gyermekkoncertek, tánc- és sportbemutatók, bábszínház, néptánc, vetélkedő, Szandi koncert és fő attrakcióként a Csík zenekar szórakoztatta az egybegyűlteket.

Tudósításunk végén egy jó hírünk is van, már csak 365 napot kell várnunk és ismét itt lesz a Varázskastély 2018-ban.