Közel 4000 látogatója volt a kétnapos rendezvénynek, ahol kicsik és nagyok közösen élvezték a számtalan élményre, vetélkedőre és kikapcsolódásra alkalmas játék és vendégmarasztaló helyek adta lehetőségeket. Felsorolni is alig lehet az események sorát.

Az első nap délelőttjén 10 csapat versengett a legjobb főzőtudományért járó serlegért. Az igen nehéz helyzetben lévő zsűri véleménye alapján minden kondérmester a minőségi alapanyagokon túl a „szívét” is belefőzte a remekekbe. A győzelmet végül a Barackfa csoport szülőkből álló csapata érdemelte ki, második a Virágospark különleges kecskepörköltje lett, míg a bronzérmet a Kékharisnya olvasókör hölgyei vihették idén haza. A megmérettetést kereső gyermekek az ügyességi játékok garmadáját élvezhették: pl. pontos találat a tűzoltófecskendővel, háromtusa, rajz- és hajtogatóverseny vagy horgászat a legkisebbeknek, e mellett bábszínház, táncház, mesemondó, sport- és táncbemutatók szórakoztatták a színpadi programokat kedvelőket. Akinek maradt még erejük a sok jövés-menés után azok az ugrálóvárón és a trambulinon vezethették le a felesleges energiájukat. A parkon belül konflis vitte körbe-körbe a gyermekeket, a faluban pedig egy eddig nem ismert, új perspektívát nyújtott a mesevonat az utasainak. A szervezők gondoltak a nagyokra is, az egyik sátorban egészségi állapotfelmérést végeztek, amíg egy másikban a tudatosabb életvezetéshez kaptak tanácsot az eziránt érdeklődők, a hétvégi főzést pedig a helyi vállalkozók étel és italkínálatával válthatták ki a családanyák. Mind a kettő nap záróeseménye is varázslatosan sikerült, első este video discoval, a második napon pedig a Kaláka együttes koncertjé- vel ünnepeltük a Nagykovácsi Családokat.

Köszönjük mindazon szervezők és támogatók közreműködését, akik hozzájárultak a színvonalas rendezvényhez. Külön köszönjük a Cserkészszövetségnek a helyszín biztosítását, és az aktív közreműködést. A Varázskastély Családi Fesztivál fantasztikus sikere a közösségi összefogás eredményét mutatja. Köszönjük mindazoknak, akik anyagi és tárgyi eszközökkel, illetve sok-sok rendkívüli tevé- kenységgel támogatták a fesztivált, és köszönet illeti valamennyi szervezőt is, akik munkája révén több ezer ember érezhette remekül magát és vihette messzire Nagykovácsi jó hírét. Jövőre ugyanekkor, ugyanitt, újra együtt!

Kiszelné Mohos Katalin polgármester

 

 

   Fotók: Schumy Csaba