A beruházás részben pályázati, részben önkormányzati, saját forrásból valósul meg. A közel 800 m hosszú út az új pályaszerkezettel, a megfelelő, 5,5 m szélesség biztosításával, kétoldali szegély építésével mindenütt alkalmassá teszi az utat a kétirányú forgalom lebonyolítására, illetve a vízelvezetési problémák kezelésére.

Az útrekonstrukciós munkák miatt 2019. július 29-től – előre láthatóan – szeptember közepéig az Erdősétány utca Zsíroshegyi út és a Turista utca közötti szakasza a gépjármű forgalom elől lezárásra kerül. Az érintett szakaszon található ingatlanok lakóinak gépjárművel való ki- és bejutása, valamint a gyalogos közlekedés a kivitelezés ideje alatt is korlátozottan biztosított. Kérjük azonban, hogy az itt lakók - az építés ideje alatt – csak a szükséges mértékig és hosszban használják az utat. Az alépítményi, szegélyezési munkák kivitelezésénél, illetve az aszfaltozásnál hozzávetőlegesen 2-2 nap időtartamra az itt lakók számára sem biztosítható a gépkocsival történő ki- és bejutás.

A munkálatok által érintett Erdősétány utcai, gépjárműforgalom elől elzárt útvonal helyettesítésére, a Kossuth Lajos utca megközelítéséhez javasolt a Kálvária sétány, Ady Endre utca, illetve a Zsíroshegyi út, Bánya utca, Sport utca, Antónia utca útvonalak használata.

A munkálatok folyamán kialakuló átmeneti kellemetlenségekért megértésüket és türelmüket előre is köszönjük. A munkákkal kapcsolatban a Polgármesteri Hivatal Településüzemeltetési, Beruházási és Pályázati Osztálya ad további tájékoztatást.