Június 25. és július 1. között Nagykovácsi központtal kerül megrendezésre a tájékozódási kerékpáros Felnőtt és Junior Európa Bajnokság, valamint a Mesterek Világbajnoksága.

A versenyközpont és az un. matracszállás az általános iskolában lesz, a versenyzők és rendezők gépkocsijai, valamint cca. 10 lakóautó a Nagyszénás utca melletti füves területen fognak parkolni.
Nagykovácsiban két versenynapot fognak rendezni, június 27-én (szerdán) a falu végi kőkereszt feletti részről indul a szeniorok tömegrajtos futama, amelynek a célja a kastélyparkban lesz.
Június 29-én pénteken lesz az Európabajnokság hosszútávú versenye, aminek rajtkaranténja a kőkeresztnél lesz a cél pedig a főtéren. A verseny után itt kerül megrendezésre az Európabajnokság ünnepélyes megnyitója, illetve a hosszútáv eredményhirdetése.
A rendezvény miatt településünkön jelentősen megnövekedett kerékpáros forgalomra lehet számítani, kérjük tisztelt lakosainkat a körültekintő közlekedésre, fokozott figyelemre.
A pénteki (június 29.) verseny alkalmával 9 és 16 óra között jelentős forgalomkorlátozás, részleges lezárás lesz a Kossuth Lajos utca Tisza István tér és Telki út közötti szakaszán. Kérjük figyeljék a kihelyezett jelzéseket és ez idő alatt használják a Nagyszénás utcai elkerülő útvonalat.