A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Nagykovácsi településen az elkövetkező időszakban önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre. Az adatgyűjtés a munkaerő-felmérésre, valamint a lakosság utazási szokásaira terjed ki. Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik.

A kapott adatokat a KSH a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, valamint összesített statisztikai táblázatokban közlik.

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatgyűjtések/Lakossági adatgyűjtések menüpontban, munkanapokon a +36 80 200-766-os telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen nyújtanak bővebb tájékoztatást.