2018. szeptember 1-től a Depónia Nonprofit Kft. látja el a hulladékszállítási feladatokat Nagykovácsiban. A közszolgáltatóváltás miatt új lakossági szerződéseket kell kötni, amelyek kipostázása a napokban történik. Lakossági visszajelzések alapján már sokan megkapták a szerződést és az időarányosan járó zöldhulladékos matricákat. Előfordulhat azonban olyan eset is, hogy a zöldhulladék szállításának következő időpontjához képest, amely 2018. október 19. napja, valaki késve kapja meg a matricákat, ezért a Polgármesteri Hivatal a közszolgáltatóhoz fordult.

A Depónia Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint, akihez időben nem jut el a zöldhulladékos matrica, annál a korábban alkalmazott 1 ingatlan – 1 zsák begyűjtést vállalja. Természetesen a következő gyűjtésnél a matricák felhasználhatóak. Azon ingatlanok esetén, ahol 1 vagy több Depóniás zöldhulladékos matricával ellátott zsák vagy köteg lesz, mind elszállításra kerül, viszont a Zöld Bicskés matricával vagy zsákkal rendelkező zöldhulladékot már nem szállítják el.

Akinél a rendelkezésre álló matricáknál nagyobb mennyiségű zsák gyűlt össze, azt a december 1-i ingyenes szállításkor viszik el. A tárolás addig az ingatlan területén lehetséges, nem pedig közterületen.

Depóniás többlet zöldhulladékos zsák továbbra is vásárolható a Barkácsboltban ( Nagykovácsi,  Kossuth Lajos u. 73.).