Kedves Szülők!

Önkormányzatunk évekkel ezelőtt csatlakozott a

„Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát!”

programhoz, amit ebben az évben is meghirdetünk!

 

 

A Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. által elindított kezdeményezés célja, hogy az adott településen annyi Magyarországon őshonos facsemete kerüljön elültetésre, ahány gyermek abban az évben megszületett. Az országos program jelenleg átszervezés alatt áll, és annak keretében idén ősszel a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt.-nél facsemeték kiemelésére nem kerül sor, a program keretei között a következő ültetés jövő tavasszal esedékes. Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata azonban fontosnak tartja, hogy a napjainkra már hagyománnyá vált, minden ősszel megrendezésre kerülő „facsemete ültetés” gyakorlata ne szakadjon meg, így az ültetéseket az idei évben is szeretnénk megtartani, a facsemetéket más forrásból, előre láthatólag a Pilisi Parkerdő Zrt.-től beszerezve.

 

Az ültetésre azon családok jelentkezését várjuk, akiknek gyermekük 2017. szeptember 1. és 2018. szeptember 1. között született és vállalják az elültetett fák későbbi gondozását.

 

Ugyancsak várjuk azon szülők jelentkezését is, akik a korábbi évek során már részt vettek a programban, azonban időközben gyermekük fája vagy névtáblája kiszáradt vagy eltűnt, így azok pótlását szeretnék igényelni.

 

Jelentkezni írásban lehet az alábbi e-mail címen 2018. november 10-ig!

 

ludanyi.csaba@nagykovacsi.hu

 

Az ültetés tervezett ideje 2018. november második felében esedékes, a pontos időpontról, annak rendelkezésre állásakor a honlapon tájékoztatjuk a Lakosságot. Az esemény további részleteiről a jelentkezőket e-mailben értesítjük.