Mi kérdeztünk, Önök válaszoltak – a kérdőíves kutatás eredményei

Az Önkormányzat számára mindig is kiemelten fontos volt megismerni az itt élők véleményét a Nagykovácsiban megvalósult fejlesztésekkel, eredményekkel kapcsolatban, ezért 2019. januárjában megkérdeztük Önöket.

Mindenekelőtt köszönjük annak a közel 1200 nagykovácsi lakosnak, aki időt szánt rá és kitöltötte a kérdőívet.

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot az eredményekről.

A válaszok alapján, bizton állíthatjuk, hogy Nagykovácsi lakossága érdeklődő, fontosnak tartja a kapcsolattartást a döntéshozókkal, fontos számukra az információszolgáltatás és szükségét érzik, hogy a döntésekbe bevonják őket. Az elégedettségi index 65,2 % volt, aminek őszintén örülünk, köszönjük a visszajelzést, azonban nem dőlhetünk hátra, tovább folytatjuk a munkát, többek között a lakossági igényekre reagáló legfontosabb pályázatainkkal, amik már elbíráslásra várnak: Kossuth Lajos utca vízelvezetése fedett árokkal; kerékpárút építése Nagykovácsi – Budapest között; bölcsőde bővítése.

A válaszadók kiemelten fontosnak tartották a Polgármesteri Hivatal működésében hozott változásokat, úgymint az ügyfélközpontúság, a nyitottság, a gyors ügyintézés – 61%-os elégedettséget mutattak a válaszok.

Örömünkre szolgál, hogy a lakosság értékeli (70%-os elégedettség index) a helyi programok, közösségépítés, civil élet és hagyományőrzés terén tett lépéseinket. Fontosnak tartjuk, hogy egy összetartó közösséget kovácsoljunk, ahol érték a hagyomány, a múlt, a jelen és a jövő.

A közművek fejlesztése 61%-ot, az épületek korszerűsítése 54%-ot, míg a jóléti intézkedések 52%-ot mutatott.

Az egészségügyi fejlesztésekkel a lakosság 66%-a elégedett. Mindannyiunk számára fontos az orvosi ellátás minősége, a rendelési idők lakossági igényekhez való igazítása. Ennek érdekében április 1-től új háziorvost köszönthetünk a településünkön, hosszabbodnak a rendelési idők, várhatóan új betegirányító rendszer kerül beszerzésre, így reméljük már elkerülhető lesz a tumultus a várókban.

A hulladékgazdálkodással kapcsolatos kérdésnél, sok hozzászólást kaptunk, melyek időközben már orvosolva lettek. A szolgáltatóváltás miatti fennakadások mára megoldódtak, sűrűsödött a szelektív hulladék elszállítása, negyedévente összegyűjtésre kerül az üveg hulladék is, az önkormányzat évente kétszer gondoskodik ingyenes veszélyes- és zöldhulladék elszállításról, valamint idén először indul meg az ingyenes ágdarálási program a lakosság számára.

Amint az előre sejthető volt a legnagyobb problémajelzés az utak állapotára vonatkozóan érkezett. Ahogy az elmúlt években, úgy idén is a költségvetésből komoly összeget fordítunk az utak felújítására. A munkálatok folyamatosan haladnak. Elsőbbséget élveznek a gyűjtőutak, majd ezután következhetnek a kisebb utcák. Már megkezdődtek a tavaszi kátyúzások, a Rákóczi utcai gyalogos híd építési munkálatai, a Nagyszénás utca felújítása, és hamarosan az Erdősétány utca is megújul. Ebben az évben közel 150 millió forintot fordít az Önkormányzat utak építésére és felújítására.

Amire a továbbiakban is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, az a lakossági tájékoztatás. Meglepődve tapasztaltuk, hogy az eddigi kommunikációs fejlesztések még mindig nem bizonyulnak elegendőnek. Az elmúlt években megújult a honlap, elindult a Facebook oldal, új köntöst kapott a Tájoló, szerveztünk Polgármesteri Teadélutánokat, különböző fórumokat, ahol személyesen tudnak kérdezni, gondolatokat megvitatni. De még mindig van hova fejlődni, hiszen a válaszadók 22,3 százalék jelezte felénk, hogy nincs információja bizonyos kérdésekben. Igyekszünk orvosolni az információhiányból származó kellemetlenségeket.

Továbbra is keressenek minket kérdéseikkel és észrevételeikkel.