Megújul a felnőtt orvosi rendelő

A faluközpontban, a Száva utca 4. szám alatt található felnőtt orvosi rendelő épülete az 1900-as évek elején épült. Azóta kisebb átalakítások történtek benne: az 1970-as évek végén a váró területe bővült, 2005-ben pedig a három körzet számára különálló rendelők lettek kialakítva. Ezen felül az épületben kizárólag karbantartási munkák történtek, így a nyílászárók, a falak és a födémszerkezet hőszigetelése nem felel meg a mai kor elvárásainak.

Tekintettel az épület avultságára, Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be a Belügyminisztériumhoz, az épület energetikai korszerűsítésére. A tevékenység magában foglalja a nyílászárók cseréjét, a külső hőszigetelést, a födém hőszigetelését, valamint a tetőszerkezet felújítását és a tetőfedés cseréjét, illetve az épület klimatizálását is.

A projekt végrehajtására az Önkormányzat 29.871.721,- forint vissza nem térítendő támogatást nyert el, amely összeg a költségek 95%-át fedezi. A korszerűsítéshez az Önkormányzatnak a Támogatási Szerződés szerint 1.572.196,- forint saját forrást kell biztosítania. A projekt tényleges költsége a kivitelezői ajánlatok beérkezését követően válik véglegessé.

A beruházás eredményeképpen amellett, hogy az épület energiaköltségei nagymértékben csökkennek, javul mind az orvosok, mind a páciensek komfortérzete. Az orvosok rövidesen a XXI. századnak megfelelő környezetben fogadhatják betegeiket, Nagykovácsi és Remeteszőlős lakóit.