Holnap reggel kezdődik az iskola, óvoda és ezzel együtt megnő a reggeli fogalom.
Budapest II. Kerület Önkormányzata júniusban forgalmi rend változást (behajtás csak célforgalomnak) rendelt el a Határ úton, így a Nagykovácsi-medencéből való kijutás megnehezedett.
Az ügyről II. Kerület, Nagykovácsi és Remeteszőlős polgármesterei egyeztettek. Őrsi Gergely polgármester úr nyitott volt arra, hogy az iskolákba és óvodákba gyermekeket szállító autók a reggeli órákban használhassák a Határ utat.
Polgármester úr ezt a június 9-i Facebook posztjában is megerősítette a következők szerint:
„Annak érdekében, hogy a kerületiek ne szenvedjenek hátrányt a forgalmirend-változás miatt, az érintett mellékutcákon terveink szerint engedélyhez kötjük a behajtást. II. kerületi szomszédainknak kívánunk engedélyt adni, és ha forgalmi adatok lehetővé teszik, akkor további közlekedőknek, akiknek létszükséglet, hogy hamarabb érjenek be a városba, például egészségügyi dolgozóknak, pedagógusoknak, egyszerre több gyermeket szállítóknak.”
Polgármester urat levélben és telefonon is kértük, hogy írásban tájékoztasson minket a forgalomszabályozás pontos körülményeiről. Polgármester úr jelezte nekünk, hogy a levél készül, melyben a Határ útra történő behajtás paramétereit rögzíti. 
A II. Kerületi Önkormányzat kiterjedt feladatai miatt úgy tűnik a levél lassabban készül el, illetve érkezik meg, de biztosak vagyunk abban, hogy Polgármester úr szóban és írásban tett ígérete továbbra is fennáll. A fentiek alapján úgy látjuk, hogy nem az iskolába, óvodába közlekedők reggeli behajtási lehetősége a kérdés, hanem annak pontos körülményei (időszak, behajtásra való jogosultság igazolása).
Bízunk benne, hogy Polgármester úr levelét rövid időn belül kézhez kapjuk és annak alapján a részletekről is tudjuk tájékoztatni Önöket.
Sajnos számítani kell a hosszabb menetidőre, így a megszokottnál korábbi indulás javasolt. 
Biztonságos közlekedést mindenkinek!