Ingyenes ágaprítási program a zöld Nagykovácsiért

2019. április 8-tól április 29-ig lehet jelentkezni az Önkormányzat lakossági akciójára az ingyenes ágaprítási programban. Az akció keretében az Önkormányzat által megbízott helyi vállalkozó a helyszínen felaprítja a kerti munkálatok során keletkezett ágakat, gallyakat.

Kérjük, hogy csak azok jelentkezzenek az akcióban, akik hasznosítani tudják kertjükben az aprítékot, mert az nem kerül elszállításra. Az apríték a darálást követően, helyben marad, így az helyben hasznosítható. Talajtakarásra használva nem engedi kiszáradni a talajt, gátolja a gyomnövények elszaporodását, bomlás során tápanyaggal látja el a növényeket. Az apríték jól komposztálható, nagyjából fél éven belül humusz keletkezik belőle.

Az ágak, gallyak előkészítése:

  • Frissen (egy évnél nem régebben) vágott, maximum 10 cm átmérőjű, szennyeződéstől mentes gallyak és ágak készíthetők össze,
  • a levágott ágakat és gallyakat a vastagabb végükkel egy irányba rendezve kell előkészíteni,
  • hosszában nem kell a gallyakat elvágni, darabolni (a nagyobb, egyben lévő ágakat könnyebb az aprítógépbe behelyezni),
  • az egyberendezett ágakat és gallyakat nem kell összekötni,
  • az összekészített ágakat és gallyakat, az előzetesen egyeztetett időpontban a vállalkozó részére át kell adni (azokat a közterületre nem lehet kihelyezni),
  • amennyiben az aprítás nem az ingatlan területén történik, az aprítékot a darálást követően mihamarabb be kell hordani a közterületről a magánterületre.

Az Önkormányzat a szolgáltatást a jelentkezés sorrendjében, a rendelkezésre álló költségkeret kimerüléséig tudja biztosítani. 

A szolgáltatás a Nagykovácsi lakosok számára ingyenes az alábbi feltételekkel:

  • egy címen egy igénylés adható le,
  • egy címen maximum 5 m3 zöldhulladék aprítása biztosított.

 

Jelentkezni az igénylőlap kitöltésével lehet, mely a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán kapható vagy a csatolmányból tölthető le.
A kitöltött és aláírással ellátott igénylőlapot leadhatja

– személyesen a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, vagy

– megküldheti e-mailben a titkarsag@nagykovacsi.hu email címre.  

Bővebb információt Ludányi Csabától kérhet a 06 26 389 127 telefonszám 130-as mellékén.