A közelmúltban ülésezett a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás (BÖT) a térségi kerékpárturizmus fejlesztése érdekében. Az egyeztetésen a polgármesterek mellett részt vett Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Berencsi Miklós a Kerékpáros Koordinációs Főosztály vezetője, Ribiánszky Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. turisztikai előadója is.

A megbeszélésen ismertetésre került Budakeszi, Nagykovácsi és Remeteszőlős nyertes kerékpárút pályázatainak tartalma, valamint olyan új kerékpárút-hálózat kialakításának a lehetőségét vitatták meg, amely a balatoni kerékpárút-rendszerbe csatolhatja be a térség kerékpárosait. 
Révész Máriusz támogatja a BÖT kerékpár hálózatának fejlesztési elképzeléseit, továbbá egy olyan térségi rendszer kiépítését, amely csatlakoztatható a budapesti kerékpáros közlekedéshez is.

A polgármesterek megállapodtak abban, hogy a kerékpárút-hálózat tervének elkészíttetése az első lépés, amelyhez tanulmányterveket kérnek be. Ezzel megkezdődik a BÖT polgármesterei által támogatott új kerékpáros fejlesztési elképzelések megvalósítása.