Hírek

A Nagyszénás utca helyreállítása

A téli extrém fagyos időszakot követő felmelegedés, valamint az olvadás és az éjszakai visszafagyás olyan mértékben meggyengítette a Nagyszénás utcában a burkolatot és az útpadkát, hogy egy hirtelen jött felhőszakadás következtében a burkolaton kimosódások, vízmosások keletkeztek, a csapadék által vitt hordalék pedig megbontotta az aszfalt pályaszerkezet kopó- és alaprétegét, és megrongálta a padkát is. A károsodás az Általános Iskolától a Bánya utcáig tartó, 260 méteres szakaszt érintette.
A helyreállítás költségeinek részbeni fedezésére az Önkormányzat vis maior támogatási kérelmet nyújtott be a Magyar Államkincstárhoz. A kérelem pozitív elbírálásban részesült, így a Nagyszénás utca ezen szakaszának teljes helyreállítása rövidesen megkezdődhet. A 22 millió forintos kivitelezés 90%-os támogatottsággal valósul meg. Az átadás tervezett időpontja 2017 szeptembere. Addig az utca járhatóvá tétele érdekében megtörtént az ideiglenes kátyúzás.
Az Önkormányzat támogatást nyert el még az Ady Endre utcai árok Pók utca és Kossuth Lajos utca közé eső 140 méteres szakaszának, valamint a Kaszáló utcai árok 130 méteres szakaszának a helyreállítására is, amelynek ütemezése, a kivitelezővel történő egyeztetés folyamatban van. Az árkok helyreállítására mintegy 10 millió forint összegű támogatás áll rendelkezésre.
Tájékoztatjuk továbbá a tisztelt lakosságot, hogy kihelyezésre kerültek az új, 3,5 tonnás övezet korlátozó táblái az Ady Endre utca, a Mátra utca és a Kálvária sétány egyes szakaszain. Szintén kihelyezésre kerültek a Kaszáló utcában és a Nagyszénás utcában, az óvoda és az általános iskola közelében, az egyirányú szakaszokon a kerékpárosok biztonságát szolgáló, az ellentétes irányú kerékpáros forgalomra figyelmeztető táblák is. Köszönjük, ha mindannyiunk biztonsága érdekében fokozottan figyelnek a forgalmi változásokra.